Lasă un comentariu

dr. Daniel SIEGEL vine în România

COMUNICAT DE PRESĂ

Dr. Daniel SIEGEL, pentru prima dată în România:

Soluții pentru părinții care vor să fie mai conștienți!

http://www.drdansiegel.ro

photoDr. Daniel Siegel, unul din cei mai influenţi experţi în sănătate relaţională din lume, va prezenta pentru prima oară în România, soluțiile pe care le au părinții pentru a-și îmbunătăți relația și comunicarea cu copiii și, implicit, educația pe care o dau acestora, precum și pentru a-și vindeca traumele care le intoxică legăturile cu cei mici, prin contaminarea acestora cu propriile lor suferințe interioare.

Prezentarea va avea loc în cadrul a două ateliere pe care le va susține pe 27 septembrie, la București, la inițiativa Asociației Multiculturale de Psihologie şi Psihoterapie și a Otiliei Mantelers, expert în parenting. Evenimentul va avea loc începând cu ora 9.00, la Hotel Caro, și se adresează cu precădere părinților, educatorilor și specialiștilor în sănătate mentală.

Când devenim părinți se (re)activează în noi problemele din propria copilărie, care ne influențează interacțiunea cu copiii noștri. Când aceste memorii prăfuite ies la suprafață, reacționăm față de copii prin emoții foarte puternice, comportamente impulsive, percepții distorsionate sau senzații corporale exagerate. În acest context, părinții vor afla de la Dr Siegel cum se pot folosi de cele mai recente descoperiri legate de funcționarea creierului pentru a-și înțelege copiii mai bine și pentru a interacționa cu ei mai cald și mai apropiat. Vindecarea trecutului personal al părintelui are loc în principal datorită conectării cu copilul său, mai ales datorită situațiilor tensionate. Dan Siegel va povesti ce se întâmplă în universul interior al părintelui în momentul în care apare un conflict în relație și cum poate avea loc vindecarea amândurora. În absența acestei vindecări, relația dintre părinte și copil este intoxicată, iar traumele celui dintâi sunt transmise mai departe, către cel din urmă.

Pentru specialistii în sănătatea mentală, Dr Dan Siegel va oferi explicații și recomandări concrete despre cum pot să faciliteze îmbunătățirea relațiilor părinte-copil, folosindu-se de știința ”mindsight” (lentila minții).

„Ca părinte este important să dai sens vieţii tale, deoarece te va ajuta să ai relaţii flexibile şi să fii în empatie emoţională cu copiii tăi. Integrând istoria ta personală, vei putea să oferi tipul de experienţe care ajută copiii să dea sens propriilor vieţi”, susține dr. Daniel Siegel.

Presa este invitată să participe la eveniment, pe întreaga durată a acestuia. Vă rugăm să confirmați participarea cu un mesaj în atenția Anei Maria Onisei (anamaria.onisei@omavision.ro).

­­­

 

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

9.00 – 13. 00 Atelier I: Puterea Prezenţei Conştiente a Părintelui în Viaţa Copilului: Ataşament, Joc şi Transformare

 • Părintele prezent – cum conştientizarea, înţelegerea şi integrarea propriei copilării şi adolescenţe ne ajută să fim părinţi mai buni;
 • Puterea poveştilor şi a scrisului în vindecarea umană;
 • Triunghiul experienţei umane: relaţia părinte – copil, mintea umană şi creierul ca organ social;
 • Principiile majore ale „Mindsight-ului”;
 • Neurobiologia interpersonală.

14.00 – 18.00 Atelier II: Brainstorm: Cum sa ne crestem copiii tinand cont de dezvoltarea si functionarea creierului in perioada 0-24 de ani

 • Ataşament şi integrare: influenţa pe care relaţiile şi experienţa de viaţă (ataşamentul) o au asupra creierului şi vice-versa;
 • Creierul copilului de la 0 la 12 ani: o călătorie în înţelegerea etapelor de dezvoltare a copilului;
 • Creierul adolescentului de la 12 la 24 de ani: puternic, fascinant şi provocator.

Informaţii suplimentare:

 • Dan Siegel este profesor de psihiatrie la Şcoala de Medicină a UCLA, unde face parte din conducerea „Centrului pentru cultură, creier şi dezvoltare” şi este co-director fondator al „Centrului pentru cercetarea stării de conştiinţă deplină (mindfulness)”. Profesor premiat, este membru distins al „Asociaţiei de Psihiatrie Americană” şi este membru de onoare în mai multe organizaţii. Doctorul Siegel este, de asemenea, directorul executiv al „Institutului Mindsight”, o organizaţie educaţională care oferă cursuri online şi prelegeri în persoană, ce au ca subiect creşterea capacităţii de a ne percepe propriile minţi şi pe acelea ale celorlalţi (mindsight), la indivizi, familii şi în comunitate, prin examinarea relaţiilor dintre oameni şi a proceselor biologice.
 • Sub umbrela neurobiologiei interpersonale, doctorul Siegel include abordarea sa, denumită, pe scurt, „lentila minţii” (mindsight), care este capacitatea de-a percepe propria minte şi mintea celorlalţi, şi care aplică principiile domeniului emergent al neurobiologiei interpersonale pentru a promova compasiunea, bunătatea, rezilienţa şi starea de bine în vieţile noastre personale, în relaţii şi în comunitate. În centrul amândurora, atât al neurobiologiei interpersonale cât şi al abordării mindsight, stă ideea de integrare, care presupune legarea mai multor aspecte ale unui sistem, fie că acestea există în interiorul unei singure persoane sau într-un colectiv de indivizi. Integrarea e privită ca mecanism esenţial pentru sănătate, fiindcă promovează un fel de-a fi flexibil şi adaptativ, caracterizat de vitalitate şi de creativitate.
 • Integrarea este conceptul central al neurobiologiei şi al abordării din perspectiva lentilei mintale (mindsight). Definită drept legătura dintre mai multe componente diferite ale unui sistem, integrarea este principalul mecanism care promovează starea de bine. Pentru mintea unui singur individ, integrarea presupune legătura între aspecte separate ale proceselor mintale – gânduri şi emoţii, senzaţii corporale şi logică. În relaţie, integrarea presupune ca independenţa şi personalitatea fiecăruia dintre parteneri să fie respectate, şi, în acelaşi timp, legătura dintre cei doi să se bazeze pe comunicare empatică. Rezultatul final al integrării este armonia. Absenţa integrării conduce la haos şi rigiditate, iar descoperirea acestui lucru ne permite să reformulăm felul în care înţelegem tulburările mintale şi să lucrăm împreună, ca profesionişti din domeniile sănătăţii, educaţiei şi altor discipline, pentru a crea o lume mai sănătoasă şi mai integrată.

Parteneri principali ai evenimentului: Editura Herald; Radio Itsy Bitsy; Pagina de psihologie; OMA VISION, Alexandra Petre – freelance graphic designer

Parteneri media: Centrul Naţional de Studii pentru Medicina de Familie; Asociaţia pentru Comunicare Non-violenta; Urbankid.ro; SuntParinte.ro; SfatulPărinţilor.ro; Cuibul Berzelor; Academia Heidi Braşov; ParentIS; Centrul Antonia Piatra Neamt; Fotografii de Familie; Comunitatea Părinţilor autentici; Blog de Psihoterapie; APCAR; La Psihoterapie; Dianoia; Playful Learning; Clinica de alăptare; Genesis Collegiate; Şcoala şi Grădiniţa Explore 100; Avenor College; Grădiniţa Bambi Stept by Step; Şcoala Step by Step; Mariposa; Casa Montessori; Nuki; Şcoala primară liberă Waldorf; Echilibria Montessori Kindergarten; MonTerra; Melc Codobelc;

Parteneri media – blog-uri de parenting and life style: Mămica Urbană; Perspective – Oana Marinescu; Idei pentru mămici şi copii; Ta-su; Prinţesa Urbană; Tu şi Bebe; Grădiniţa Părinţilor;

Informaţii suplimentare şi înscriere: www.drdansiegel.ro;

Persoane de contact:

 • Gyorgy GASPAR; tel: 0740362681;
 • Otilia MANTELERS, tel: 0749316294;
 • e-mail: inscrieredr.dansiegel@yahoo.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: