Lasă un comentariu

Bun venit pe site-ul oficial al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie!

10408810_749136745122365_7526983129944929184_nMotto: Familia este pentru totdeauna!”

Terapia de familie este un termen umbrelă pentru o varietate mare de metode terapeutice de lucru cu familiile care se confruntă cu diferite dificultăți de natură biopsihosocială. În cadrul acestei forme de psihoterapie există numeroase puncte de vedere cu privire la problemele care pot fi tratate prin terapia de familie, dar, de asemenea există și multe teorii care asigură conceptualizarea mecanismelor care definesc terapia de familie. Unele dintre acestea evidențiază rolul familiei în dezvoltarea problemelor individului, în timp ce altele accentuează rolul sistemului familial în menținerea problemelor. Însă, indiferent de orientare, toți terapeuții de familie subliniază rolul major al familiei în rezolvarea problemelor.

Aceste considerente au dus la construirea unei baze de date care să reprezinte un sprijin pentru practicienii care acordă servicii de terapia familiei dar și pentru cei care doresc să-și dezvolte competențe în munca terapeutică cu familiile.

Majoritatea materialelor postate pe acest site sunt tehnice și conțin un limbaj de specialitate caracteristic gândirii specifice terapiei de familiei. Structura site-ului este una simplă și accesibilă publicului cu interes în domeniu, informațiile fiind grupate în funcție de conținut:  istoric – este un submeniu în care sunt prezentate atât școlile clasice care au determinat nașterea terapiei de familie cât și școlile recente care asigură dezvoltarea și îmbunătățirea strategiilor de lucru la nivel de sistem; procesul terapeutic – este un submeniu în care postăm date tehnice despre mecanismul concret al acestei forme de psihoterapie; submeniurile intervenții la copiii și intervenții la adulți au un conținut centrat pe specificul grupului țintă; formare TF – este submeniul în care găsiți cele mai recente informații despre programele noastre de formare.

Vă dorim lectură plăcută și eficacitate crescută în practica terapeutică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: